Mön – Danmarks lilla pärla

Mön är den lilla ön som ligger i sydöstra Danmark. Mön har bara 12 000 invånare, men långt fler besöker ön varje år. Här finns mysiga staden Stege, den gamla fiskehamnen i Klintholm, parken Liselund samt vacker natur och fina badstränder. Allt detta är tillräckligt för att vilja besöka ön. Fast Mön har ännu mer att erbjuda.

Möns klint

Anledningen till att de flesta turister besöker Mön beror på dess berömda klint. Det speciella med denna plats är att bokskogen växer enda fram till där de 140 meter höga vita klipporna stupar rakt ner i havet.

Klinten är 7 km lång och längs vägen finns många olika utsiktsplatser. Det finns även en trappa som leder ner till den lilla flintastensstranden nedanför klinten

Det var inga bekymmer att ta sig nerför trapporna, men det krävdes ett par vilopauser för att komma upp igen. 😉 

Vid parkeringen ligger Möns Klint Geocenter. Det är ett upplevelsecentrum där du kan få kunskap om hur exempelvis klinten kom till. Där finns även en 3D-biograf som visar filmer från National Geograpic.

Feddet strand camping 

Det finns flera boendealternativ på Mön.Vi lyckades ändå inte hitta boende för nio personer, som vi var i vårt sällskap. Ett tips är med andra ord att vara ute i god tid. Mön är, som sagt, ett populärt resmål.

Vi var sent ute med att boka, så vi fick leta länge för att hitta ett boende till oss. Vi fick lyckades hitta två stugor på Feddet strand camping som var lediga, https://www.feddetcamping.dk. Den campingplatsen ligger ca en timmes bilresa norrut i förhållande till Mön.

Feddet strand camping är, enligt vår mening, värd sina fyra stjärnor. Campingen erbjuder väldigt fräscha gemensamma utrymme, många aktiviteter och den ligger vid en av Danmarks finaste stränder. Det gjorde, med andra ord, inte så mycket att vi inte hittade boende på Mön. 🙂

/Magdalena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mön

Mön

Mön är den lilla ön som ligger i sydöstra Danmark. Mön har bara 12 000 invånare, men långt fler besöker ön varje år. Här finns mysiga staden Stege, den gamla fiskehamnen i Klintholm, parken Liselund samt vacker natur och fina badstränder. Allt detta är tillräckligt för att vilja besöka ön. Fast Mön har ännu mer att erbjuda. Anledningen till att de flesta turister besöker Mön beror på dess berömda klint. Det speciella med denna plats är att bokskogen växer enda fram till där de 140 meter höga vita klipporna stupar rakt ner i havet. Klinten är 7 km lång och längs vägen finns många olika utsiktsplatser. Det finns även en trappa som leder ner till den lilla flintastensstranden nedanför klinten. Det var inga bekymmer att ta sig nerför trapporna, men det krävdes ett par vilopauser för att komma upp igen. 😉 Vid parkeringen ligger Möns Klint Geocenter. Det är ett upplevelsecentrum där du kan få kunskap om hur exempelvis klinten kom till. Där finns även en 3D-biograf som visar filmer från National Geograpic.

Feddet strand camping 

Det finns flera boendealternativ på Mön.Vi var sent ute så vi lyckades ändå inte hitta boende för nio personer, som vi var i vårt sällskap. Vi bodde vi istället i en stuga på Feddet strand camping, https://www.feddetcamping.dk  ca en timmes bilresa norrut.

Feddet strand camping är, enligt vår mening, värd sina fyra stjärnor. Campingen erbjuder väldigt fräscha gemensamma utrymme, många aktiviteter och den ligger vid en av Danmarks finaste stränder. Det gjorde, med andra ord, inte så mycket att vi inte hittade boende på Mön. 🙂

 
/Magdalena