MJ´s i Malmö – så mycket mer än ett hotell

– Samarbete med  MJ´s hotell-

På Gamla Väster, ett av Malmös mysigaste kvarter, och ett stenkast från pulserande Lilla Torg ligger MJ´s, Malmös senaste stolthet. I höstas övergick anrika hotell Mäster Johan till att bli MJ´s och i samband med det genomgick hotellet en stor förändring. Det handlar inte bara om att inredningen har bytts ut. MJ´s är numer så mycket mer än ett hotell. Det har blivit en av Malmös mest populära mötesplatser. Hit kan du komma efter jobbet för att ta en god drink, du kan komma hit för att äta middag i en vacker miljö och känner du för att fira in helgen på bästa sätt, är det till MJ´s du ska bege dig.  

Reception eller bar?

Det första vi ser när vi kommer in på hotellet är den stora, häftiga baren. Vid första anblicken ser vi inte receptionen, som är kloss intill baren. En ung man välkomnar oss vänligt och skojfriskt, utan för den sakens skull göra avkall på att vara professionell. Bartendern pratar glatt med ett par tjejer som precis slagit sig ner på barstolarna. Direkt slås vi av den välkomnande och trevliga atmosfären och vi förstår med en gång att vi inte kommit till ett klassiskt svenskt hotell.

Det känns som att varenda inredningsdetalj i hela hotellet är väl genomtänkt. Möblerna går i mörka toner, vilket hade kunnat medföra en dyster känsla. Alla detaljer, så som ex tyg, ljus, alla flamingos medför att det blir en mysig känsla. Kitschigt, burleskt och romantiskt är ord som kommer upp i våra huvud.

Det känns nästan som att vi har klivit in i ett annat land i en annan tid. Flamingostolen blev snabbt en favorit hos MJ´s gäster och det är sannolikt de flamingos som är de mest fotograferade i hela Malmö 😉

Rummet

När vi kommer in i rummet möts vi av en hälsning från hotellet och godis på sängen. Trevligt!

Rummet är rymligt. Förutom dubbelsängen finns en bäddsoffa, bord och skrivbord. 

Restaurangen

Välrenommerade kocken Frida Nilsson är köksmästare på MJ´s. Här serveras medelhavsinspirerad mat i restaurangen som skulle kunna vara en innergård i Italien.

Fantastiskt mysigt!
Frukostbuffén dukas upp i restaurangen. Här serveras allt vi kan önska oss för att få en bra och god start på dagen.

Det finns många fina detaljer. Fatet med tomater står exempelvis på en bok.
Att slå sig ner här och äta frukost känns lyxigt!
Två trötta hotellgäster. Vi borde ha varit pigga efter en natt i en hotellsäng, men vi hade så mycket att prata om så att vi somnade först långt in på natten. 🙂
TACK MJ´s för en fantastisk vistelse!

/Magdalena & Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *