På två hjul..

Ett glatt gäng på Hyllie tågstation

Vid detta Köpenhamnbesök ville vi prova något vi inte gjort tidigare när vi besökt staden  Vi hyrde därför cyklar som drivs med batteri.  https://bycyklen.dk/.På styret finns en touchscreen med inbyggd GPS, vilket gjorde det enkelt att hitta dit vi ville cykla.

Papirön

Vi började med att cykla till Papirön där vi åt lunch på Copenhagen streetfood. Papirön var tidigare lagerhall för Köpenhamns stora tidningstryckerier. Nu är det en matmarknad som serverar mat från världens alla hörn.Det fanns så mycket som såg gott ut, så det var svårt att välja vad vi skulle äta. 

Amalienborg slott 

Nästa anhalt blev Amalienborg slott. Tyvärr missade vi vaktavlösningen, men vi fick i alla fall se slottet och några vakter utanför.

Rosenborgsslott

Inte långt ifrån Amalienborg ligger Rosenborgsslott.Slottet ligger jättevackert i Kongens have, som är en stor grönskande park mitt i centrala Köpenhamn Slottet är i dag museum och går det att se kungliga ägodelar från 1600-talet och framåt.

Den lille havefrue

Bronsstatyn Den lille havefrue är världskänd. Personligen tycker jag inte den är mycket att se, men eftersom våra barn aldrig varit där blev det en tur till sjöjungfrun ändå. Det var en vacker cykeltur dit eftersom  Stalbans english church och Gelifon fontänen ligger på väg till  Den lille havefrue

Christianshavn och Nyhavn

Båda stadsdelarna är otroligt mysiga, tycker jag. Christianshavn kallas lilla Amsterdam med anledning av att området byggdes med holländska kanalbilder som förebild.

Vi avslutade, som många gånger tidigare när vi besökt Köpenhamn, vår dag i Nyhav. Visst är det många turister som är där, men det är fortfarande ett mysigt område tycker jag.

Fish and chips eller smörebröd är klassiska maträtter i Köpenhamn

Köpenhamn som cykelstad

Danmarks huvudstad har blivit utnämnd till världens bästa cykelstad vid två tillfällen. Det finns cykelbanor nästan överallt, vilket gjorde det möjligt för oss att cykla i princip dit vi ville utan några bekymmer. På de ställen det inte fanns cykelbanor ledde vi cyklarna på trottoaren. Vår 11-åring tyckte det kändes allt för läskigt att cykla på gatan och vi föräldrar tyckte inte att det kändes säkert att cykla eftersom bilarna svischade förbi väldigt nära oss.

Köpenhamn har mycket att erbjuda och att ta sig runt på batteridriven cykel visade sig vara ett bra och roligt sätt att se staden. Jag kan verkligen rekommendera dig att prova! 🙂

/Magdalena

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *