Kilkenny

Irland kallas den gröna ön. Även om det bara är i mitten av april gör ön skäl för sitt smeknamn. Ganska snart efter vi satt oss i bilen som vi hyrt från på Dublins flygplats möttes vi av gröna slätter, gula rapsfält och blomstrande körsbärsträd. Vi inledde vår resa med att åka till Kilkenny. Staden ligger ca 1,5 timmes bilresa från Dublin.Kilkenny är den mest välbevarade medeltida staden på Irland. Jag hade höga förväntningar på Kilkenny och staden gjorde mig inte besviken. Kilkenny tog mig med storm. Det är en fantastisk mysig stad!

Kilkenny är en relativt liten stad och den är lätt att upptäcka till fots. Om du är törstig behöver du inte gå långt. Det sägs att det finns 80 pubar i Kilkenny. 25 000 invånare och 80 pubar! För skoj skull räknade vi ut hur många pubar vi ska ha i vår hemort för att den ska vara lika pubtät som Kilkenny. Vi kunde snabbt  konstatera att vi ligger lite efter…. 😉 Kilkenny är även känd för sitt bryggeri, St. Francis Abbey Brewey. Här produceras ölsorterna Kilkenny och Smithwicks. Kilkenny-ölen har blivit populär, den exporteras i dagläget till 32 länder.

De mest framträdande byggnaderna i staden är slottet och katedralen. Slottet är från 1172  och nuvarande utseende är från 1800-talet.

Vi bodde på The Kilford arms som ligger 10 minuters gångväg från centrala Kilkenny. Vi är fullt nöjda med det boendet. Vi fick ett stort familjerum med fyra ordentliga stora sängar för ett rimligt pris. Frukosten var bra och personalen var vänlig. Mer än så behöver vi inte för att vara nöjda.


Magdalena L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *