Genom Danmark till Tyskland

20 år. Så länge sedan är det nog sedan jag var i Lübeck senast. Det var en kall decemberhelg och vi besökte stadens mysiga julmarknad. Jag minns att jag gillade Lübeck och när vi i familjen började prata om att vi ville göra något innan vi skulle möta upp min syster och hennes familj samt mina föräldrar i Danmark föll valet på übeck.

Jag älskar att åka över Öresundsbron. Det innebär nämligen början på en resa.

Vi stannade och åt lunch i Maribo som ligger på Lolland. Staden var trevligare än restuarangen… 😉

 Efter drygt två timmars körtid kom vi till hamnen i Rödby. Vi hade otur för bilen innan oss var den sista som kom med färjan. Färjan avgår var 30:e min, så vi behövde inte vänta så länge. Det var soligt väder, så vi satt ute under de 45 minuterna som överfarten tar till Puttgarden. En timme senare kom vi till Lübeck. Vi bokade hotell när vi satt och åt lunch i Maribo. Valet föll på Holiday inn, vars rumspris sänkts med nästan 1000 kronor sedan dagen innan. Så då hade vi turen med oss 🙂 Vi är jättenöjda med vårt boende. Bra rum, bra läge, trevlig personal och god mat. Vi åt såväl middag som frukost på hotellet.Vi utforskade staden på eftermiddagen och kvällen (vilket jag kommer skriva om i nästa inlägg). Innan vi hoppade i säng, hoppade vi i hotellets inomhuspool. Bra avslutning på dagen!

/Magdalena