Escape room – The Alley

Escape rooms är verkligen en rolig aktivitet! Vi var därför väldigt förväntansfulla när vi var på väg till The Alley, en av Malmös senaste tillskott vad det gäller Escape rooms. 

Vad är egentligen Escape rooms?

När vi ställde frågan: ” Har du testat Escape rooms?” på vår story på instagram, var det 89 % som svarade nej. Jag vill därför försöka ge en kortfattad förklaring vad det är.

Det börjar med att du och ditt gäng på 4-5 personer får gå in i ett rum. Det kan vara ett tillsynes vanligt vardagsrum, sovrum etc. Väl inne börjar klockan ticka. Gemensamt för alla Escape Rooms är att ni får 60 minuter på er att komma ut ur rummet alternativt lösa uppdraget. Så fort ni stiger in i rummet är det dags att börja leta efter ledtrådar, hitta ev nycklar, dolda meddelande och lösa pussel. Det kan vara riktigt svårt från början då ni sannolikt inte kommer få information om vad ni ska leta efter eller vad ni ska göra. Det gäller att ha gott samarbete, vara klurig, och “tänka utanför boxen” för att lyckas. Om det helt tar stopp och ni inte förstår vad ni ska göra brukar det vara möjligt att få en ledtråd Kortfattat är Escape Rooms är ett interaktivt och roligt äventyrsspel. Jag vill inte avslöja mer än det här. Det kanske det skulle förstöra lite av spänningen inför ditt första besök.

The Last Hand

The Alley ligger i en källarlokal i centrala Malmö. Det finns tre rum att välja mellan. Vi väljer rummet “The Last hand”  Efter en kort introduktion av vår värd Jan blir vi insläppta i ett rum, ett gömställe från en hemlig organisation från 1920-talet. En röst hörs från en högtalare. Vi får information om att vi är agenter och vi lösa en uppgift och genom det kan vi bestämma hur framtiden ser ut. Tiden är knapp! Vi har 60 minuter på oss! 

Vad tycker vi om The Alley?

The Alley skiljer sig lite mot andra Escape rooms vi har besökt. Den första skillnaden är att vi inte behöver hitta en nyckel för att ta oss ut ur rummet. Vi ska istället lösa ett uppdrag. Som agenter blir vi delaktiga i händelseförloppet. Vid uppdragets slutskede får vi välja utgången. Det är en kul twist på hela upplevelsen att vi får välja scenariots slut. Det har vi aldrig fått göra innan. Skaparna av The Alley har gjort allt själv och det är tydligt att de vill förmedla ett budskap. Hela konceptet är otroligt imponerande. Jan är oerhört engagerad och vänlig. Han tar sig tid att berätta om alla finurliga detaljer i rummet och fylla i de luckor vi inte förstod. Om vi klarade att lösa uppdraget inom 60 minuter? Ja då, det tog oss 55 minuter att förändra världen. 

The Alley är, enligt oss,  en toppupplevelse! Gillar du lösa klurigheter tycker jag att du ska besöka The Alley för att se om du också kan förändra världen. Du kanske väljer ett annat slut på historien än vad vi gjorde?

/Magalena

Förresten, eftersom vi inte fick ta med oss kameran in i rummet har vi inga bilder att visa därifrån.