En minisemester i vårt grannland Danmark

Denna Kristi himmelfärdshelg var vår plan att uppleva Nordsjälland i Danmark, med stopp i Gilleleje och Hornbeck.

Nu köööör vi

Vår stora son blev åksjuk och när vi väl var framme i Gilleleje behövde han ta lite luft. När vi står utanför bilen på parkeringsplatsen kom det fram en tilltufsad, smutsig och tandlös äldre man. Han frågar hur det är fatt, jag berättar om situationen. “Stackars dreng, det var ju kedeligt” sa mannen. Han efterlämnade värme och en omsorgskänsla, det kändes så gott ända in i hjärtat att han såg att någon inte mådde bra och att han var beredd att hjälpa till.

Gilleleje

Gilleleje som var vårt första stopp är en mysig gammal fiskehamn med söta korsvirkeshus.

Adamsens fisk, snabbmat men färsk fisk och skaldjur.

Hornbeck

Vi var även i Hornbeck och promenerade på stranden, åt glass i hamnen och lekte på strandlekplatsen.

Strand- och badhotell Marienlyst

Vi hade bokat in oss på Strand- och badhotell Marienlyst i Helsingör. Hotellet har fått sitt namn efter Frederik den Femtes drottning, Juliane Marie och blev byggt 1861. Hotellet blev tidigt populärt bland kungligheter och furstar som ville njuta av sommaren vid Öresund.

Familjen hade två rum av hotellets 225 och våra äldsta barn delade rum, vilket de var mycket nöjda med. Vi gillade hotellet med en gång. Fina nyrenoverade rum med fin inredning och badkar i rummet med möjlighet att njuta av havsutsikten ifrån badkaret. Vad jag har kunnat läsa mig till finns det många olika sorters rum på hotellet, beroende på hur många man är och hur lyxigt man vill ha det. Men att välja havsutsikt när man bor här är verkligen att rekommendera.

Olika underbara klinkers i badrummen.

Även fantastisk havsutsikt från balkongen.

Restaurang Brasseri 1861 stoltserar med Danmarks vackraste havsutsikt över Öresund. Vi var tyvärr dåligt förberedda så vi hade tyvärr inte bokat bord i restaurangen. Men det såg så fint ut. Nästa gång…..

Hotellet ligger endast några minuter från Helsingör centrum, så man kan gå, cykla eller köra bil dit.

Att somna till vågornas havsbrus ger en känsla av ett lugn. /Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *