En fin tur i Skäralid, Söderåsens nationalpark.

I Skåne har vi tre nationalparker och Skäralid i Söderåsen är en av dem. Nationalpark innebär att området skyddas, det skyddas både för människans och naturens skull. Det är viktigt för oss att vi ska bevara vår natur. Skåne har vanligtvis ett platt landskap, men den känslan får du varken när du går runt i Skäralid eller när du står och njuter av vidderna.  Belöningen vi fick när vi gått upp för backarna var att vi hade en otrolig utsikt. 

 

Vi började vår tur på Skäralid med att grilla och äta korv med bröd vid fasta grillplatser som det finns på några olika ställen runt om i Söderåsens nationalpark. Pappan grillade och vi andra utforskade vattendrag och letade efter det bästa klätterträdet. 

 

Vår runda i nationalparken

Vi gick en tur på 4 km och vi fick tips av personal vid informationen att börja gå nere vid dammen och gå höger om dammen. Det som gör denna turen extra mysig tycker jag är att det är en så varierad natur. Vi gick ner i en ravin och uppåt för tunga backar med en magnifik utsikt. Jag tänker att man kan promenera runt här alla årstider. Det är vackert oavsett om det är ljusgröna blad, gula och orangea blad, vitt landskap eller om allt är i full blom.

Vi gjorde som alla andra, stannade vid källan och drack färskt vatten.

 Vår tre-åring gick mestadels, men han tog några småturer på pappas axlar när benen var ”tjötta”.    

Nästa gång vi kommer hit blir det nog en tur kring Odensjön som nog också är en vacker runda, tror jag….Rundan som vi gick i Skäralid är dock oslagbar, därav väljer vi denna runda när vi väl är här.

Du får gärna berätta om vilken som är din favoritnationalpark och varför är den det?

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *