Postojnagrottorna och Piran

Postojnagrottorna utger sig för att vara en av världens finaste grottor. Jag har tidigare besökt droppstensgrottorna på Mallorca, har tyckt att de varit fina, men det är inte min favoritsyssla. Denna grottan var verkligen mäktig i jämförelse med Mallorcas grottor.

Det finns över 7000 grottor i Slovenien, vilket är galet många i ett sådant litet land. Man både åker tåg och går någon km i grottan, turen tog ca 1,5 timme. Det var min mans önskemål att åka dit och jag kan bara hålla med om att det var en bra tur. Även om vi lämnade blå himmel och sol till mörker och 10 grader. Varma kläder är ett måste!

Piran

När vi kom ut ur grottorna så hade tyvärr solen gått bakom molnen. Vi körde vidare som planerat till Piran. Enligt många är Piran en av Sloveniens vackraste städer. Vi har inte varit i alla Sloveniens städer ;), men vi gillade verkligen Piran. Det är en gammal stad som ligger på en halvö man kommer dit efter en vacker ringlande väg. Där finns mysiga strandrestauranger och valet vart man ska äta är inte enkelt. Vi strosade runt i små gränder och njöt av havet, lugnet och utsikten utan att ha något mål.

Innan vi lämnade Piran gick vi uppför ännu flera trappor och kom upp till gamla stadsmuren med en vidunderlig utsikt över Piran och Adriatiska havet. Vi hade lite svårt att hitta upp dit, men när vi gick förbi en slovensk man så pekade han uppåt för att hjälpa oss och han förstod vart vi ville. Detta var något som hände oss flera gånger under resans gång, att vi fick hjälp av mötande människor som visade sin uppmärksamhet.

När vi lämnade Piran och körde mot Ljubljana kändes det sorgligt att vi hade den fina naturen och dess upplevelser bakom oss, fina minnen. Den slovenska naturen gav verkligen mersmak.

Vi bodde på ett Bed and breakfast som heter Atticus. Vi tror att det var en gammal skola, det var ett litet rum men nyrenoverat, fräscht, trevlig personal och väldigt bra läge till ett prisvärt boende i centrum av Ljubljana.

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *