Bled och Bohinj

Precis innan vår efterlängtade resa ringer personal från förskolan och berättar att vår minsting har fått hög feber. Jag körde och hämtade hem honom, gav alvedon och glass, det sistnämnda var det enda han ville ha. Vår kommande resa till Slovenien var i gungning. Mina tankar gick från att vi åker och lämnar vår minsting som planerat till morföräldrarna, till vi stannar hemma. När kvällen kom och minstingen åt lite mat och febern gick ner vågade vi tro på resan.

Vi bestämde oss för att resa och vi flög tidigt på morgonen.

På väg:)

Bled

Innan kl var 12 hade vi hämtat ut vår hyrbil och var på väg mot Bled. Det var endast 20 km från flygplatsen till Bled. Det mesta ligger väldigt nära i Slovenien som är ett land så stort som Dalarna. Vi gick runt på Slottet och på dess gårdar. Slottet ligger 139 m över sjön med vacker utsikt. Man vet inte när det byggdes, men man är säker på att det är det äldsta byggnadsverket i Slovenien. Vi var så hungriga att vi bestämde oss för att luncha på slottets cafe’. Maten är inte skälet till att man äter där, men utsikten är fenomenal.

Att gå nedför alla trapporna och sluttningar för att komma ner till sjön var en svettig historia. Väl nere vid sjön hittade vi ett ställe där vi hyrde båt och rodde över till ön.

Vi gick runt på ön och uppför de 99 trappstegen. När vi skulle hoppa i vår båt så kändes det som vi var med i “Guldlock och de tre björnarna” (någon satt i vår båt). Jag ropade till, ville helst inte simma tillbaka. Då förstod jag att den japanska kvinnan endast hoppat ner i vår båt för att det skulle bli ett fint foto. På vägen upp till slottet  och vår bil blev det ännu fler trappsteg.

Bohinj

Bohinj är en sjö och område som vi var nyfikna på, så det blev vårt nästa stopp. Solen sken och vi slängde oss på en brygga och njöt av sjön och bergen.

Naturen är fantastisk i Slovenien med grönska, sjöar och berg.

Savica

Savica vattenfall är ett av Sloveniens högsta vattenfall på 60 m högt.

Promenaden dit var även där många trappsteg och tog ca 20 min😅.

Ännu mer underbar utsikt som vi fick njuta av från när vi var vid vattenfallet.

Ett stopp för slovensk bondmat. Jag tänkte nog inte att maten skulle se ut såhär när jag beställde den, men den smakade mycket bättre än den ser ut.

Somnade med trötta ben men med ett leende på läpparna och med förhoppningar på vad Slovenien ska erbjuda nästa dag.

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *