Dublin

Dublin är en spännande och varierande stad som har något att erbjuda alla besökare, ung som gammal.  Vi bodde på Radisson Blu som ligger i hjärtat av Dublin, precis bredvid Dublin Castle och Christ Church Cathedral. Det är en bra utgångspunkt för att upptäcka Dublin. I jämförelse med London är Dublin en liten stad, men den står sig bra mot sin storebror vad det gäller shopping och nöjesliv.

För att uppleva så mycket som möjligt av Dublin på den korta tid vi var där valde vi att ta en Hop on hop off-buss. Vi började vår dag med att åka till Phoenix park som är Europas största stadspark (fem gånger så stor som Hyde park i London). Här har landets president sin hemvist och i parken finns stora delar av Irlands djur- och växtarter. I Phoenix park ligger även Dublin zoo.Det var många som köade för att komma in, så det verkar vara ett uppskattat zoo. Jag tycker det är fantastiskt att se djur i sin naturliga miljö, men jag har svårt för att se djur i bur. Mina barn har naturligtvis blivit påverkade av min inställning, så de efterfrågade inte ett besök på Dublin zoo.Europas högsta obelisk, Wellington monumentet, syns på långt håll när du närmar dig parken. Ett besök på Guinness är nästan ett måste när du är i Dublin. Det är Dublins största turistattraktion och det märks. Vi valde att boka biljetter online i förväg, vilket vi är glada för. Utanför var det lång kö och någon nämnde att det skulle ta 1 1/2 timme att komma in för de som inte hade förköpta biljetter.Guinness Storehouse är 7 våningar och här får du möjlighet att lära dig om tillverkningen, Guinness historia och du kan också få lära dig hur häller upp en perfekt Guinness. Naturligtvis får du också smaka Guinness. En pint Guinness ingår i biljettpriset och den hälls upp med perfektion i Gravity bar som ligger längst upp i byggnaden. Även om vi åkte hop on hop off-buss älskar jag att bara gå runt och insupa atmosfären i städer jag besöker.Dublin är en gemytlig stad att strosa runt i. 

Att gå på puben är en stor del i Dublinbornas liv. Över hälften av invånarna i Dublin är under 30 år och det kanske är det som medför att nöjeslivet är något utöver det vanliga. Det finns otaliga pubar och nattklubbar framför allt i Temple bar som är det mest kända nöjesområdet. När vi gick igenom Temple bar vid lunchtid var det redan hög stämning inne på pubarna.   Älskar atmosfären i Temple bar!  Så himla mysigt  att gå på kullerstensgatorna i kvällssolen och höra liveband spela på många av de pubarna vi gick förbi.
Fram till kl 21.30 är det okej att ta med sig barn på puben i Dublin. Vid den tiden var vi ändå mer än nöjda efter en lång härlig dag i Irlands huvudstad och……för det var dags oss att strosa hemåt.

/Magdalena