Västkusten

Cashel

Efter en ett besök i hänförande Kilkenny körde vi västerut. Dagens mål var Irlands fjärde största stad Galway. Fast idag var inte målet det viktigaste utan vägen till målet, eller rättare sagt stoppen längs vägen. Vi stannade först i Cashel i countyt Tipperary. Den lilla staden är främst känd för Rock of Cashel som är en kyrko/ -borgruin från 1100-talet.Rock of Cashel ligger på en kalkstensklippa och den tornar upp sig över gröna Tipperary-slätten. När vi besökt Rock of Cashel var det dags för lunch. Vi hittade ett oansenligt och färgglatt  fik i närheten. Granny`s kitchen erbjöd diverse mackor och soppor, vilket passade oss perfekt. Vädret var så pass okej att vi kunde sitta och äta i caféets trädgård. I april månad känns det riktigt lyxigt!

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher var dagens höjdpunkt. Hit kommer ca 1 miljoner människor varje år för att uppleva naturen i sin vildaste och renaste form. Klipporna stupar lodrätt rakt ner i Atlanten och det är en hisnande och häftig känsla att stå vid den karga klippavsatsen och titta ner i havet. Att höra vågorna slå mot klipporna och  samtidigt höra fåglarnas skrik fick mig att känna mig ett med naturen för en liten stund.
Vi körde vidare genom The Burren för att slutligen komma till Galway. The Burren är ett kalkstenslandskap som till utseendet nästan påminner om ett månlandskap. Trots det, är området känt för sitt rika djur-och  växtliv. Tre fjärdedelar av Irlands arter av blommor finns i The Burren vilket nästan känns ofattbart när man, som vi, bara kör igenom.Väl framme i Galway var vi ganska trötta efter dagens upplevelser. Det blev en liten runda på stan med efterföljande middag innan vi landade på Collage Crest B & B.Det sista vi sade till varandra den kvällen var – Wow, vad Irland är vackert! Magdalena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *