Brunch på Svaneholmsslott

Tänk att jag fortfarande älskar att fylla år. 🙂 Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma födelsedagar och jag tycker om att fira allt från det lilla till stora. I år firade jag min födelsedag på bästa sätt med en lyxig slottsbrunch på Svaneholms slott tillsammans med min familj.

Svaneholm slott

Svaneholms slott ligger i Skurups kommun i södra Skåne. Slottet började byggas på 1500-talet, men det har byggts om och renoverats många gånger sedan dess. Idag finns det ett museum på slottet och ibland arrangeras det utställningar och musikevenemang här.

Slottsbrunch

På söndagar serveras en härlig och lyxig brunch i slottsrestaurangen. Det känns alltid högtidligt att stiga in på ett slott, tycker jag. Det varma och glada välkomnandet vi får av personalen medför att atmosfären känns trivsam och avslappnad. Vi blir direkt visade till vårt bord. Som har den här härliga utsikten.Brunchen på Svaneholms slott varierar efter årstiderna. Det finns garanterat alltid 7-9 olika kalla rätter och 4-6 olika varma rätter. Utöver det finns det 7-9 olika sorters desserter att välja mellan. Underbar start på brunchen! Ett glas bubbel förgyller, såklart! 🙂
En del av dessertbordet. Om det är lika gott som det ser ut? Åh, yes! 🙂
Vid det här laget är vi riktigt mätta. Fast ett par bitar ost med fröknäcke slinker också ner och det blir en perfekt avslutning på slottsbrunchen. Efter brunchen hänger vi en stund i slottsträdgården. Slottet är vacker beläget vid Svaneholmssjön.
Om du känner för att sätta guldkant på en söndag kan jag varmt rekommendera dig att åka till Svaneholms slott. Vacker omgivning, vacker matsal och god mat. Det finns inte mycket mer att önska.

/Magdalena