Bärplockning på Hallongården och Eriksgården i Skåne

Hallongården

Hallongården ligger i Bodarp i södra Skåne. Det är en familjeägd gård där de bl.a. erbjuder möjlighet att plocka hallon, blåbär och björnbär. 

Hallongården har även cafe´och gårdsbutik. När vi har plockat bär brukar vi alltid stanna och fika. Det finns mycket gott och välja på och i det mesta ingår det, såklart, hallon.

På gården finns det också getter som barnen brukar tycka om att träffa.

Hallongården är ett väldigt mysigt ställe och det är det många som tycker. Det har blivit ett mycket populärt ställe att besöka, vilket gör att det ofta är otroligt trångt då bärplockningen öppnar klockan 13. Hallongården har öppnat ännu en lokal där de har café, så nu går det att fika i lugn och ro utan att trängas med andra.

Eriksgården

Eriksgården https://www.eriksgarden.nu ligger utanför Sjöbo i Skåne och det är en bärodling som erbjuder självplockning av jordgubbar, blåbär, björnbär och hallon. Det finns en gårdsbutik, restaurang och en fin lekplats med halmhoppning som barnen gillade.

När vi var där en fredag kl 16 var det lite folk, men Eriksgården kan rymma många människor med tanke på hur stort där är.

Vi plockade hallon, blåbär och jordgubbar. Jordgubbarna plockade vi ståendes, vilket vi aldrig gjort tidigare. Så skönt det var för ryggen! 🙂

Vår minsting ville inte lämna den fina lekplatsen och halmhoppningen.

/Magdalena och Pernilla