Matka Canyon

Makedonien och sjön Orhid har lockat mig ett tag och nu var det äntligen dags. En fredag till måndag tillsammans med min man<3.

Vad ska en göra i en rondell? Stannar sin bil och står stilla gör de i alla fall i Makedonien;).

Vi landade vid lunch och körde direkt till Canyon Matka, ca 20 minuter från Skopje.

Canyon Matka

Vädret var molnigt och rätt svalt som synes på bilderna. Men det var ett behagligt väder till att promenera i.

Lunchen åt vi där, gott och mycket billigt. Shopska sallad, som är en tomat-gurka-fetaostsallad, enkel men väldigt god, så den fick bli första lunchen. Jag hade både hört och läst att det skulle vara billigt i Makedonien. Men jag trodde inte att det skulle vara så prisvärt som det var. Jag tycker att de senaste åren när vi rest till länder som många säger är billigt, exempelvis Polen, Kroatien och Bulgarien så har jag självklart upplevt det billigare än i Sverige, men inte så billigt som vi upplevde det i Makedonien. Billigt att resa dit, billigt med hyrbil, billigt med boende och billigt med mat.

Jag hade hört av vänner som besökt Makedonien och även läst att det är skräpigt på många ställen. Tyvärr så stämde det in och vi upplevde det smutsigt med sopor på vägar och i sjöar. Jag blir ledsen när jag ser hur människor bara kastar sopor i naturen och inte tänker på vår jord och på vår miljö.

Det märktes överallt att det var offseason, ingen glasskö och väldigt lite människor där vi var. Med såhär många glassboxar kan en ju bara tänka hur mycket människor här kan vara.

Vi promenerade och njöt av lugnet i Matka.

Vårt nästa mål var Ohrid, bilturen tog ca 2,5 timme. Rätt så slingriga vägar och många vägarbeten på vägen. Vi checkade in på Vila Bisera som vi bokat genom Booking


Rätt så litet rum, men fräscht och med en underbar utsikt.

Vackra Ohridsjön utanför vårt fönster.

/Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *